Basiscursussen

Opleiding

De gegeven opleidingen zijn van PADI. Opleidingen zijn over de hele wereld gekend en aanvaard. Tevens is het mogelijk om opleidingen in België te starten en elders af te werken.(vb. Theorie en zwembadpraktijk in België, openwaterduiken in het buitenland). Na de basiscursus zijn er nog vervolgcursussen mogelijk.

De opleidingen zijn modulair opgevat. Elke module bevat een theorie gedeelte en een praktijkgedeelte (zwembad). Hierna volgen dan de openwaterduiken. De opleidingen gebeuren steeds in kleine groepen (max 4p)

We onderscheiden 2 basiscursussen :

  • PADI OWD omvat 5 modules. Laat toe te duiken met een ervaren duiker tot max –18m.
  • PADI Scuba Diver omvat 3 modules. Max diepte –12m. Mag alleen met instructeur duiken.

Wanneer start een cursus

Telkens er voldoende kandidaten zijn. (min 2 ŕ 3 p). Normaal zijn er cursussen in volgende periodes: mrt/apr - mei/juni - sept/okt.
Dit betreft wel volledige cursussen. Theorie en zwembadlessen alleen worden ook in de winterperiode gegeven. Voorafgaandelijke inschrijving vereist. Privé lessen – 1 persoon ook mogelijk. (toeslag 135 €)

Duur

Normale duur voor een volledige opleiding is ongeveer 2 maanden, a rato van 1 theorieavond en 1 praktijkavond per week. Dit gedurende 5 ŕ 6 weken, gevolgd door de buitenduiken: 2 dagen ŕ 2 duiken per dag. (OWD)
Doordat de cursus modulair is, kan de duur ook ingekort worden tot enkele dagen. De theorie kan ook volledig d.m.v. zelfstudie gedaan worden.

Wanneer

Normaal worden de theorielessen op maandagavond (uur wordt in samenspraak vastgelegd ) en de praktijklessen op een andere weekdag (21 u) gegeven. Zaterdagnamiddag soms ook mogelijk. Buitenduiken gebeuren in het weekend, meestal op zondag.

Waar

Lessen gaan door in ons eigen zwembad en leslokaal. (Aqualand - Welleweg 72, Erembodegem). De buitenduiken meestal in een stuwmeer voorbij Charleroi. Eigen vervoer noodzakelijk.

Kostprijs

OWD: 365 €
Scuba Diver: 220 €
OWD alleen theorie & zwembad: 240 €
Deze prijzen omvatten de lessen volgens de standaards van PADI, het gebruik van al het materiaal zowel in het zwembad als openwater en de brevetkosten. Verzekering onder onze polis tijdens de opleiding.

Initiatie

Indien er voldoende personen zijn kan er eventueel een voorafgaandelijke initiatieles gegeven worden (15 €/p). Bij definitieve inschrijving wordt dit bedrag verrekend. Indien er geen voorafgaandelijke initiatieles geweest is, kan de kandidaat alsnog tijdens de eerste praktijkles beslissen of hij/zij er mee door wil gaan.

Vaardigheden

Zwemproef 200 m (geen stijl of tijd vereist).
Drijven gedurende 10 min.

Terug naar duikschool

aanmelden -
naam: pas: