Vervolgopleidingen

PADI Advanced Open Water Diver

Na het behalen van het PADI Open Water brevet kan je deelnemen aan deze opleiding.

Tijdens deze cursus maak je kennis met verschillende aspecten van het duiken en ontwikkel je nieuwe vaardigheden die het duiken voor jou veiliger en plezieriger maken. De opleiding is zeer praktijk gericht en bestaat uit 2 verplichte duiken ( navigatieduiken en diepduiken) en 3 keuzeduiken waaronder nachtduik, opsporing en berging, trimvermogen, multi level enz.

Rescue Diver

Als advanced duiker heb je ondertussen een pak ervaring opgedaan en je neemt ook steeds meer duikleidingen. Je bent op een niveau gekomen dat je andere duikers mag meenemen. Je kent de beperkingen van de mens onderwater, en je hebt heel wat theorie gehad over het duiken in minder optimale omstandigheden. Toch kan je tijdens een van je duiken geconfronteerd worden met een minder aangenaam incident, waarin jouw reactie als duikleider van kapitaal belang kan zijn voor de verdere afloop. Tijdens deze cursus leer je problemen herkennen en oplossen alsook eerste hulp te bieden tijdens een noodgeval.

Nitrox speciality

Nitrox is verrijkte lucht met een hoger percentage zuurstof, wat wilt zeggen dat je tijdens je duik minder stikstof inademt. Dit betekent dat je langer kan duiken en veel gezonder en dat je kans op decompressieongevallen aanzienlijk vermindert. Na de duik ben je ook minder vermoeid.

De cursus leert je hoe te werken met de duikcomputer. Hoe om te gaan met de eigenschappen van zuurstof

Deep Diver speciality

Veel mooie duiklocaties bevinden zich op grotere diepte. Zonder de juiste opleiding breng je jezelf in gevaar. De PADI deep diver speciality  maakt u vertrouwd met de vaardigheden, theorie, organisatie, problemen en gevaren van duiken op grotere diepte (max -40 m)